2000 Chevy silverado, 2500, 6.0 4×4, insturment cluster looses power. chevy truck forum gm truck club b games basketball

###########

here are symptoms, when i turn truck on about 99% times gauges lose power right away sometimes it does it as soon as i shift or sometimes i can drive a little then i loose the electricity n and l power, now when i loose power my oil pressure gauge, and my volt meter do not loose power, (they have own power source witch makes me think its not my cluster), my message center will not show anything, but my blinkers will still show up on the cluster if i use them. if my lights are on the gauge illumination will be on. when i loose gauges my truck will not shift past 3rd gear so i have no over drive.

Now at first when it happend it would be every once in a blue moon, then more often, then gas variables pogil key now everytime, sometimes when i move my tilt they kinda kick back on, before when it kicked back on i would get over drive but now i dont, but lets say they dont die right away, i can drive and get shifted in to all my gears, but then it will loose power and then next thing i know im going 60 on highway to going 60 on high way revin up to 4k, so now i cant do highways, my fuel milage is horrible, (i use to do like 50 at 2k now i cant even do 20 at 2k) anyways, just by symptoms im not sure if its cluster itself, but since it seems more that it could be a wire getting pulled bc like i said move colomu tilt, it effects it, shifting into gear will make it loose power, and u save gas station grants pass i also kinda thinking reason its basicly always dies on start up is bc it is a big engine so the truck does shake altille when it runs. my only issue im having is i dont know what wires to look at, where grounds are or how to diagnos the issue, i cant afford to take to shop but i need my truck working right before we get snow, so if anyone has gas house had this issue and knows what to do please let me know and help me fix this, ask any questions you need i will give you any extra info i can. thank you and please help me

here are symptoms, when i turn truck on about 99% times gauges lose power right away sometimes it does gastroenterologia o que trata it as soon as i shift or sometimes i can drive a little then i loose the power, now when i loose power my oil pressure gauge, and my volt meter do not loose power, (they have own power source witch makes me think its not my cluster), my message center will not show anything, but my blinkers will still show up on the cluster if i use them. if my lights are on the gauge illumination will be on. when i loose gauges my truck will not shift past 3rd gear so i have no over drive.

Now at first when it happend it would be every once in a blue gas yojana moon, then more often, then now everytime, sometimes when i move my tilt they kinda kick back on, before when it kicked back on i would get over drive but now i dont, but lets say they dont die right away, i can drive and get shifted in to all my gears, but then it will loose power and gas after eating salad then next thing i know im going 60 on highway to going 60 on high way revin up to 4k, so now i cant do highways, my fuel milage is horrible, (i use to do like 50 at 2k now i cant even do 20 at 2k) anyways, just by symptoms im not sure if its cluster itself, but since it seems more that it could be a wire getting pulled bc like i said move colomu tilt, it effects it, shifting into gear will make it loose power, and i also kinda thinking reason its basicly always dies on start up is bc it is a big engine so the truck does shake altille when it runs. my only issue im having is i dont know what wires to look at, where grounds are or how to diagnos the issue, i cant afford to take to shop but i need my truck working right before we get snow, so if anyone has had this issue and knows what to do please let me know and help me fix this, ask any questions you need i will give q gastrobar you any extra info i can. thank you and please help me