Neatneat.network electricity origin

##########

The site is a full city block, just steps off Michigan Avenue, occupied since 1985 by the iconic “Rock ‘n Roll” McDonalds that emphasized drive through services. The new design re-balances car-pedestrian traffic creating a city oasis where people can eat, drink and meet. Green space is expanded over 400%, producing a new park-like amenity for a dense area of the city.

The dining room features a garden planted with ferns and white birch trees floating above a digital ordering “street”. From this vantage point guests can experience the landscape beyond and above. Over shared tables with wireless charging and outlets, “tapestries” of living plants improve indoor air quality and provide a backdrop of green gradients. What might surprise many can be found on the adjacent kitchen roof: a row of harvestable apple trees can be seen through a clerestory window, telling a story about the future of urban farming and the utilization of often underused space.

McDonald’s corporate commitment to sustainability is at the core of the new restaurant design. 3 gases that contribute to the greenhouse effect The structural system, Cross Laminated Timber (CLT), will be the first commercial use in Chicago and has a lighter environmental footprint than concrete and steel. The solar pergola will capture the sun’s energy, supplying part of the buildings consumption needs. Throughout the site, permeable paving is used to reduce storm water runoff and the heat island effect. The building is designed to achieve LEED Platinum performance. Ross Barney Architects – Design Architect and Landscape Architect

This apartment building in Frankfurt demonstrates clearly that PV power generated on the fabric of the building, enhances the overall aesthetic quality of that building and a confined city centre site. electricity production in the us Completed in 2015 for ABG Holding Frankfurt, this eight-storey apartment building in Frankfurt, based on the Effizienzhaus Plus energy efficiency standard. It is also built to the standards and requirements of the German Federal Ministry for Transport, Building and Urban Development (BMVBS). gas pedal lyrics The building presents both the BMVBS and ABG Holding with a research and presentation object, which provides an example of sustainable building in the context of climate change and Germany’s energy transition. This project aims to test the applicability of the existing PlusEnergy design concept, which has already been used in single-dwelling units, for the first time to a large-scale apartment building in the centre of a major city. The building, which is approximately 150 metres long and only 10 metres wide, has 74 rental units ranging from two to four-room apartments. The building’s energy source is its large mono-pitch roof. To generate sufficient electrical energy using the installed solar power modules, it protrudes over the body of the building on all sides. The south façade is also fitted with solar power modules. gas vs electric heat A nearby sewer, from which heat is extracted using heat exchangers, provides a heat source for the building. The apartments are supplied with drinking and process water via heat pumps and large buffer tanks. To alleviate the burden on the electricity network, battery storage increases the internal consumption of the self-generated electrical energy. hp gas online refill booking status The electric cars on the ground floor, which can be used on a car-sharing basis, support this system. The tenants can avail of this innovative energy and supply system through a flat-rate rental payment. A touch panel installed in the apartments enables them to track their individual power consumption at all times All photographs by Constantin Meyer, Cologne

Leddy Maytum Stacy Architects: Founded on the conviction that design can help address some of society’s most pressing challenges, the Jacobs Institute for Design Innovation at UC Berkeley, is devoted to introducing sustainable design innovation at the center of engineering education and university life. The project was conceived by the College of Engineering as an interdisciplinary hub for students and teachers from across the university who work at the intersection of design and technology. It is designed as both a collaborative, project-based educational space and a symbol to the region of the University’s commitment to sustainable innovation. electricity notes class 10 pdf The tiny corner site, formerly a volleyball court, lies at the northern edge of campus within a dense, diverse context. Two 4-story engineering buildings border the site on the west and south. Single family residences and apartment buildings line the street to the north. An existing two-level basement lies directly beneath 35% of the site. The program, intended to accommodate up to 2,000 students per semester, includes flexible design studios, project rooms, support spaces and fabrication equipment rooms containing a variety of rapid prototyping tools and equipment. The PV arrays have enabled the building to use 90% less energy than the national median for university buildings per EPA Target Finder.

www.lmsarch.com The 80 kW PV system: Allowing the architects graceful, yet practical roof design to reach its full potential, Sungevity, the PV designers needed to match the best solar panel technology. They settled on a custom system that uses two different types of solar panels: high quality polycrystalline panels at the centre of the installation and unique double glass frameless, bifacial panels on the edges. The outer panels were supplied by Sunpreme, a company taking PV solar installations from purely functional afterthought to visually attractive roof-top designs. The product has a wide range of urban applications, and will be an important part of a move to bringing together clean power generation with good design.